2021-08-17

Pakitęs šalto vandens skonis palaipsniui atsistato

Jau nuo liepos mėnesio kai kurių miesto rajonų gyventojai jautė kitokį nei įprasta šalto vandens skonį. Kaip tuomet komentavome, šiuos nepatogumus iššaukė jau kurį laiką nesitraukianti kaitra. Tvyrant aukštai oro temperatūrai, vanduo vamzdynuose taip pat įtakojamas. Paleidus šaltą vandenį, kurį laiką iš čiaupo jis teka greičiau drungnas, nei šaltas. Ir net orams atvėsus, viskas atsistato ne taip greitai. O aukštoje temperatūroje, kaip žinia, palanku daugintis bakterijoms.
Siekdami kontroliuoti situaciją, bendrovės specialistai atitinkamai reagavo, taikė reikiamas priemones ir būdus. Vienas jų – natrio hipochlorito įterpimas. Tačiau šios priemonės taikymas turi ir šalutinį poveikį – vandenyje esančiam manganui reaguojant su natrio hipochloritu, išsiskiria tas nemalonus gyventojų jaučiamas kvapas bei skonis.
Vandens dezinfekavimas yra vykdomas periodiškai –  buvo vykdomas ir praėjusiais metais, ir tai yra nenutrūkstamo proceso dalis.
Kaip minėta, viskas atsistato ne taip greitai, kaip norėtųsi. Kai kurių miesto rajonų gyventojai vis dar gali jausti pakitusį vandens skonį. Daugiausiai tai rajonai, kur vandens vartojimas nėra didelis.
Suprantame ir apgailestaujame, kad kai kurie gyventojai patiria laikinus nepatogumus, tikimės kad per keletą artimiausių dienų palaipsniui šalto vandens skonis ir kvapas atsistatys.
Primename, kad visos kitos vandens savybės yra nepakitusios, atitinka keliamus reikalavimus, o minėtų indikatorinių savybių laikinas pakitimas visiškai nekenksmingas sveikatai, vanduo tinkamas naudoti nevirintas ir nefiltruotas.